Адвокат: Зброю на Майдані застосовували і проти «Беркуту», але цього ніхто не розслідує

Адвокат: Зброю на Майдані застосовували і проти «Беркуту», але цього ніхто не розслідує

«Беркутівці» та протестуючі на Майдані 2014-го року перебували в умовах обопільного конфлікту, бо зброю застосовували як одні, так і інші.

Про це заявив захисник «беркутівців» (Павла Аброськіна та Олександра Маринченка), партнер адвокатської фірми Goro legal Олександр Горошинський в інтерв’ю «Главкому».

«Перше, що їм закидають, - це 41 стаття Кримінального кодексу – виконання явно злочинного наказу. Через неї вже йдуть наступні звинувачення, - пояснює адвокат. - Це – 258 стаття - терористичний акт, 115 стаття – умисне вбивство, через неї 15 стаття - замах на вбивство, бо є ж поранені. Далі – також через злочинний наказ стаття 340 - перешкода мирним зібранням. І наступна, теж через злочинний наказ, стаття 365 - перевищення влади: бо начебто застосували зброю, перевищуючи свої повноваження. І останнє – це стаття 262 - заволодіння зброєю, бо закріплена за ним зброя зникла».

Горошинський вважає кожен із пунктів звинувачення необґрунтованим і стверджує, що його підзахисні не визнають свою провину:

«Передусім, щодо терористичного акту та вбивств. От кажуть, що був терористичний акт проти людей: щоб їх залякати, застосовувалась зброя. Це повна невідповідність, бо вони перебували в умовах обопільного конфлікту. Застосовували зброю як одні, так і інші. Це незаперечний факт, це буде доведено в суді. Загальновідомий факт: від 4 до 9 ранку 20 лютого загинули два співробітники «Беркуту» - один від кульового поранення, інший – від поранення картеччю в голову. Це про щось говорить. І серед «беркутівців» за цей період є ще десятки поранених. Тобто зброю застосовували і проти «Беркуту». Хто? Це не є предметом розслідування, оскільки законом про запобігання переслідування учасників акцій протесту заборонене збирати докази щодо учасників акції протесту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: