Афанасьєв отримає житло від ДУСі

Афанасьєв отримає житло від ДУСі

Родина нещодавно звільненого Генадія Афанасьєва за кілька тижнів переїде у власну квартиру

Державне управління справами надасть квартиру для проживання родини Геннадія Афанасьєва, визволеного з російської в’язниці.

Про це повідомила перший віце-спікер Ірина Геращенко у Facebook, коментуючи зустріч із Геннадієм та його мамою Ольгою.

«Вже за пару тижнів родина Афанасьєвих зможе перебратися в квартиру, яку їм надасть ДУС, зараз тривають певні процедурні моменти», – повідомила вона.

«Насправді, ще в літаку, яким ми мчали з Москви, ми думали про те, що Геннадію фактично немає куди повертатися і тоді відразу Гені і його мамі як тимчасову історію було запропоновано кімнату в одному з відомчих санаторіїв ДУС Але, звичайно, це дуже добре, що зараз знайшли можливість запропонувати тимчасове окреме житло», – уточнила Геращенко.

За її словами, Геннадій і Ольга Афанасьєви «були дуже здивовані заявою «єврооптимістів» із вимогою від влади житла», бо вони з ними особисто не спілкувалися.

«Мене дуже тішить активна життєва позиція Геннадія. Зараз він у пошуку роботи, планує займатися правозахисною діяльністю і юридичною практикою, співпрацює з неурядовими правозахисними організаціями, прагне вчитися», – повідомила Геращенко.

Вона сподівається вже за пару тижнів, у липні, потрапити «на входини» родини Афанасьєвих у нове житло з речником президента Святославом Цеголком.

Як відомо, 14 червня 2016 року Геннадія Афанасьєва разом із Юрієм Солошенком повернули з російської в'язниці за обміном в Україну. Президент РФ Володимир Путін помилував їх у зв’язку зі станом здоров’я.

Афанасьєва затримали 9 травня 2014 року в Сімферополі. Його звинуватили в участі в організованому в Криму Олегом Сенцовим «терористичному співтоваристві».

На попередньому слідстві Афанасьєв визнав провину й свідчив проти українців Олега Сенцова й Олександра Кольченка, але пізніше заявив, що діяв під тиском.

У грудні 2014 року Московський міськсуд визнав Афанасьєва винним у тероризмі за одразу кількома статтями й засудив до 7 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Перший час після повернення в Україну Афанасьєв перебував у лікарні, потім його прихистив у Києві друг.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: