Активістів-екологів з України не пускають на міжнародну конференцію до Польщі

Активістів-екологів з України не пускають на міжнародну конференцію до Польщі
Кліматичний саміт ООН у Катовіце

Шестеро активістів з України не змогли потрапити на міжнародні кліматичні переговори COP24

Протягом останніх двох днів мінімум восьми представникам громадських організацій було відмовлено у в’їзді у Польщу для участі у міжнародних кліматичних переговорах COP24. Серед них є й громадяни України.

Про це повідомляється на сайті Центру екологічних ініціатив «Екодія».

Зазначається, що забороні в’їзду передував прийнятий у Польщі спеціальний закон у зв’язку з проведенням міжнародних переговорів ООН зі зміни клімату у місті Катовіце (COP 24). Згідно з ним, заборонені будь-які спонтанні зібрання, а дані про всіх зареєстрованих учасників можуть бути використані поліцією без попередньої згоди cамих учасників.

«Поки на кордоні «розвернули» шістьох українців», - повідомив у коментарі «Главкому» керівник відділу комунікацій ГО «Екодія» Валентин Пугачов.

Зазначається, що українські активісти представляють різні організації.

«Десятки організацій з усього світу вбачають у цьому порушення міжнародних прав та свобод громадян, водночас саме представники громадськості виявляються «під прицілом» даного закону», - скаржаться активісти.

Виконавчий директор міжнародної екологічної організації 350.org Мей Бове випустила наступну заяву: «Ми сильно засуджуємо відмову у в’їзді та депортацію колег, яким не дозволили потрапити у Польщу для участі у СОР24. З того, що ми розуміємо, причиною для такої відмови було звинувачення у «загрозі національній безпеці». Ці члени та волонтери – люди, які віддані питанню боротьби з кліматичною кризою, яка стоїть перед світом, через кампанії на підтримку сталих рішень…».

Цю заяву підтримали представники наступних громадських організацій та об’єднань: Українська кліматична мережа, 350.org, Greenpeace, CAN Europe, CAN EECCA, Protect the Planet, Demand Climate Justice, SustainUS, Grassroots Global Justice, Alliance, The Indigenous Environmental Network, Climate Justice Alliance, Attac, The Just Transition Alliance, Oil Change International, Carre Geo & Environnement, Green Network та INFORSE.

Нагадаємо, 2 грудня у Катовіце розпочався кліматичний саміт ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: