Аласанія зізнався, що посварився з владою через програми розслідувань

Аласанія зізнався, що посварився з владою через програми розслідувань
Зураб Аласанія

Аласанія заявив, що у нього з владою «погана комунікація»

Зураб Аласанія, який 1 листопада заявив про відставку з посади гендиректора Національної телекомпанії України, підтвердив, що комунікація з владою стосовно проблемних моментів була ускладненою в тому числі і через його «принципову позицію» щодо виходу на телеканалі низки програм розслідувань, зокрема програми «Схеми» (спільний проект «Радіо Свобода» і «UA:Першого»). Про це він заявив в ефірі телеканала «Настоящее время».

«У мене з ними (представниками влади. – Ред.) погана комунікація. Саме тому, що було багато розслідувальних програм. Політики є політики, вони завжди хотіли, щоб ми були на їхньому боці. А ми не були на їхньому боці. І тому комунікації немає і не було, і ніякого тиску в цьому сенсі теж. Вони могли дзвонити, вони могли ображатися, ну і що?» – сказав Аласанія.

«Це була і програма «Схеми» у тому числі. Програма працювала чесно. Ви можете запитати своїх колег з «Радіо Свобода», чи втручалися ми хоч раз за сто програм – жодного втручання не було. Я вимагав тільки журналістської якості. І вона була. Ось і все», – додав він.

Нагадаємо, Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ. Він пояснив, що йде з посади, аби звернути увагу спільноти на неможливість створення в Україні повноцінного суспільного мовника за існуючих умов, зокрема через проблеми із бюджетом компанії.

У середу, 2 листопада, Кабінет міністрів схвалив звільнення Аласанії.

ЗМІ повідомляли, що новим генеральним директором Національної телекомпанії України після відставки Зураба Аласанії може стати Олександр Харебін, який обіймає нині посаду його першого заступника.

А за інформацією народного депутата Мустафи Найєма, посаду гендиректора НТКУ може зайняти нардеп БПП, наближений до Адміністрації президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: