Американські лікарі виявили у дітей новий синдром коронавірусу

Американські лікарі виявили у дітей новий синдром коронавірусу

Жоден з маленьких пацієнтів не помер, однак, більше половини потребували підтримки артеріального тиску

П'ятнадцять дітей, які мали позитивні тести на коронавірус або перехворіли ним, поступили за останні тижні до лікарень Нью-Йорка з незвичайним синдромом, який лікарі пов’язують з наслідками Covid-19.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Нью-Йорка, передає ABC News.

«Пацієнти віком від 2 до 15 років були госпіталізовані до відділень інтенсивної терапії в період з 17 квітня по 1 травня з різними симптомами, пов'язаними з токсичним шоком або хворобою Кавасакі (захворюванням кров'яних судин), рідкісним запальним синдромом, яким зазвичай страждають діти віком до 5 років», – йдеться в повідомленні.

Жоден з дітей-пацієнтів не помер, однак, більше половини потребували підтримки артеріального тиску, а п'ятьом із них довелося робити штучну вентиляцію легенів.

«Клінічні особливості різняться, залежно від ураженості системи органів», – прокоментував ситуацію заступник міського уповноваженого з питань охорони здоров'я з контролю захворювань доктор Демет Даскалакіс.

За його словами, повний спектр захворювань у дітей до кінця ще не встановлений.

Всі 15 пацієнтів мали помірну температуру, тоді як у більшої половини спостерігалися висип, біль у животі, блювота й діарея. Лікарі описали невідомий недуг як «багатосистемний запальний синдром, потенційно пов'язаний із Covid-19».

Водночас медики допускають проявлення цього синдрому серед більшого числа дітей, підкреслюючи, що ними встановлені лише важкі випадки захворювання.

До слова, у Львові випробовуватимуть український препарат проти коронавірусу«Біовен 10» створили на основі людського імуноглобуліну, він містить 52% IgG1, 32% IgG2, 7% IgG3 и 4% IgG4. Його виробляє компанія «Біофарма Плазма». Імуноглобулін G – клас антитіл, що складають близько 75% усіх антитіл плазми крові людини, найбільш ефективних проти вірусів, нейротоксинів та малярії.

Нагадаємо, що ізраїльські вчені Інституту біологічних досліджень та представники Міністерства оборони країни, які працювали над вакциною проти Covid-19, заявили про створення першого у світі препарату від коронавірусу. 

Також європейські вчені створили антитіло, що перемагає коронавірус

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: