Американський експерт розповів, що робити Заходу для перемоги над Путіним

Американський експерт розповів, що робити Заходу для перемоги над Путіним
Володимир Путін

Експерт вважає, що США та Європа повинні вести власну політичну гру

Як і годиться старому КДБшнику, президент РФ Путін віддає перевагу «неіснуючим» таємним операціям перед відкритою грою м'язами. Засудити російське втручання у внутрішні справи інших країн просто – важко зрозуміти, що з ним робити, зазначає американський експерт з національної безпеки Ради з міжнародних відносин Макс Бут, пише Foreign Policy.

«Як перший крок – необхідно задокументувати і виставити напоказ кремлівські махінації. Ось чому важливо розслідувати «злам американських виборів». Один з можливих підходів – розслідування у Конгресі», – йдеться у статті.

Однак, на думку експерта, одного виставлення напоказ перед публікою мало, щоб змусити Путіна припинити те, що він робить. «Насправді документування російських схем навіть може зміцнити його ауру могутності за рахунок демонстрації того, як хитро він маніпулює своїми противниками, – зазначає Бут. – Можливі відповіді можуть включати в себе спектр від подальших санкцій – у тому числі заморозки фінансів і переміщень осіб, відповідальних за злами, – до відплати тією ж монетою. Путін любить зливати західні електронні листи. А чи сподобалося б йому, якби Агентство національної безпеки злило його листування із приятелями?» – зазначає експерт.

«Це могло б перешкодити йому утримати владу, оскільки зруйнувало б його ауру праведності або навіть призвело до замороження активів, а це вдарило б по його гаманцю», – додає Бут.

На думку експерта, окрім цього, Заходу загалом і США зокрема треба зрозуміти, як проводити власну політичну війну. «Сполученим Штатам треба відродити навички політичної війни, які колись у них були, але атрофувалися… Путін показав себе майстром цієї гри. Інші противники, включаючи Іран та «Ісламську державу», також активно ведуть політичну війну. Ми не можемо дозволити собі розкіш вважати себе вищими за цю гру. На карту поставлено майбутнє демократії», – додав він.

Як повідомлялось, один із депутатів британської палати громад від Лейбористської партії заявив, що Росія втрутилась у референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу. При цьому британський політик висловлював упевненість, що подібним чином Росія поводилася і під час президентських виборів у США.

Як відомо, влада США офіційно звинуватила Росію у втручанні в президентські вибори. Пізніше стало відомо про секретну доповідь ЦРУ, згідно з якою Росія вплинула на американські вибори з метою підтримки кандидата-республіканця Дональда Трампа. Тоді президент США Барак Обама доручив переглянути і оприлюднити повний огляд всіх матеріалів про втручання Росії у перебіг президентських виборів у США.

Нагадаємо, Росія розпочала безпрецедентну інформаційну кампанію перед виборами до німецького Бундестагу в 2017 році. Одна з її рис – цілеспрямовані атаки на людей, які виступають проти агресії Росії, зокрема на Ангелу Меркель. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: