Американську юридичну фірму оштрафували на $4,6 млн за дискредитацію Тимошенко

Американську юридичну фірму оштрафували на $4,6 млн за дискредитацію Тимошенко

Доповідь Skadden була використана для обґрунтування ув’язнення Юлії Тимошенко

Провідна міжнародна юридична компанія Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP заплатить в бюджет США 4,6 мільйонів доларів. Про це йдеться у спеціальному повідомленні Міністерства юстиції Сполучених штатів.

Фірму Skadden звинувачують у порушенні закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA), коли вона готувала та поширювала у ЗМІ звіт про справу Юлії Тимошенко в рамках співпраці з тодішнім президентом України Віктором Януковичем. Крім того, Skadden занизили вартість контракту: офіційно український Мін’юст заплатив за підготовку доповіді лише 12 тисяч доларів, тоді як неофіційно для юрфірми було переведено  $4,6 млн через офшор.

Ці гроші юридична фірма тепер виплатить США в якості мирного врегулювання справи.

Доповідь Skadden була розроблена на замовлення Міністерства юстиції України у 2012 році і була використана для обгрунтування ув’язнення Юлії Тимошенко.

У 2018 році, в ході розслідування справи політтехнолога Пола Манафорта, американський суд встановив, що цей юридичний звіт було сфальшовано. Юрист компанії Skadden Алекс ван дер Зваан був заарештований, а головний офіс компанії визнав, що доповідь була «суперечливою» і писалася адвокатами «за наказом Пола Манафорта в інтересах його клієнта Віктора Януковича».

Загалом в рамках розслідування справи Манафорта американський суд виявив, що на дискредитацію Юлії Тимошенко оточення Віктора Януковича витратило 75 мільйонів доларів.

Раніше повідомлялося, що Патріарх Теофіл III спростував інформацію щодо протидії Юлії Тимошенко отриманню Україною Томосу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: