Аналіз чорних скринок показав «явну схожість» між двома катастрофами Boeing 737 MAX

Аналіз чорних скринок показав «явну схожість» між двома катастрофами Boeing 737 MAX

Причина катастрофи Boeing 737 Мах досі не відома

В обох авіакатастрофах через декілька хвилин після зльоту пілоти заявили про проблеми з управлінням

Аналіз чорних скриньок літака Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines показав «явну схожість» причин катастрофи цього лайнера та падіння такого ж літака в Індонезії в жовтні 2018-го.

Про це повідомили в Міністерстві транспорту Ефіопії.

За даними відомства, в обох випадках через декілька хвилин після зльоту пілоти заявили про проблеми з управлінням.

«Дані (з чорних скриньок — ред.) були успішно відновлені. І американська команда, і наша (ефіопська — ред.) команда це підтвердили. Міністр подякував уряду Франції. Ми повідомимо вам більше через три або чотири дні», — сказав представник Мінтрансу Ефіопії.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули. Жертвами авіакатастрофи стали громадяни понад 30 країн. 

Гендиректор ефіопської авіакомпанії розповів, що пілоти Boeing 737 Mах перед катастрофою повідомляли про проблеми з управлінням. Глава перевізника також розповів, що чорні скриньки будуть відправлені для аналізу в Європу. У яку саме країну, поки не вирішено остаточно. В якості кандидатів для вивчення бортових самописців розглядалися Франція, Німеччина, Велика Британія, а також Європейське агентство авіаційної безпеки, яке базується в Кельні (Німеччина).

Причина катастрофи, яка сталася через шість хвилин після зльоту на шляху до Найробі, поки невідома.

Після авіакатастрофи літака Ефіопських авіаліній ряд країн світу, в тому числі Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур, Велика Британія, США, Канада, Україна та інші, заборонили використання цього типу авіалайнерів у своїх повітряних просторах.

У зв’язку з катастрофою літака Boeing 737 Mах в Ефіопії Україна 13 березня оголосила, що призупиняє льотну експлуатацію цих літаків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: