Антимонопольний комітет визнав незаконним конкурс на керуючі компанії в Запоріжжі

Антимонопольний комітет визнав незаконним конкурс на керуючі компанії в Запоріжжі

При затвердженні документації виконком порушив законодавство про захист економічної конкуренції

Запорізький виконком затвердив конкурсну документацію для проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків Запоріжжя з порушенням вимог законодавства. Про це повідомляє прес-служба Запорізького обласного територіального відділення АМКУ.

При затвердженні документації виконком порушив законодавство про захист економічної конкуренції з боку комітету Запорізької міської ради.

В тому числі, був відсутній прозорий механізм оцінювання пропозицій учасників конкурсу за критеріями (забезпечення матеріально-технічною базою, наявність персоналу, фінансова самостійність, досвід роботи), а також наявність в документах копій документів, які підтверджують статутний капітал учасника конкурсу в розмірі не менше двох мільйонів гривень.

Ці дії можуть призвести до обмеження конкуренції на певному ринку послуг з керуванням будинком, спорудою або групою будинків, які перебувають у спільній власності територіальної громади Запоріжжя.

Нагадаємо, що деякі депутати міськради намагалися завадити проведенню конкурсу. Але комісія по визначенню управителів для багатоповерхівок поновила роботу після того, як «позбулася» депутатів.

Також нагадаємо, що Антимонопольний комітет зобов’язав Запорізьку міськраду провести конкурс на утримання багатоповерхівок. До цього всі багатоквартирні будинки передали без конкурсу на баланс КП «Наше місто».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: