Ассанж обіцяє «знищити» Клінтон документами про плани його вбивства

Ассанж обіцяє «знищити» Клінтон документами про плани його вбивства
Джуліан Ассанж заявив, що WikiLeaks має сенсаційні документи, які викривають кандидата в президенти США Хілларі Клінтон

Засновник WikiLeaks стверджує, що його хотіли фізично усунути за наказом Хілларі Клінтон

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж оголосив про вихід найближчим часом викривальної відеопрезентації, яку буде представлено в Берліні. Про це повідомляє Fox News.

Передбачається, що оприлюднені нові дані стануть тим самим «жовтневим сюрпризом», який Ассанж анонсував ще в серпні цього року. Тоді він заявив, що напередодні президентських виборів у США його організація опублікує важливі матеріали про виборчу кампанію кандидата від демократів Хілларі Клінтон.

Згідно з повідомленням сайту WikiLeaks у Twitter, в матеріалах, можливо, йдеться про обговорення фізичного усунення Ассанжа за наказом Клінтон за допомогою удару з безпілотника.

Запис відноситься до того періоду часу, коли вона очолювала Держдепартамент США, а американська влада була вкрай роздратована витоками інформації, опублікованої на сайті організації Ассанжа, повідомляє в свою чергу портал Townhall. При цьому не виключено, що свої слова Клінтон сказала жартома, оскільки в адміністрації в той час активно обговорювалися різні аспекти застосування бойових безпілотників, повідомляє видання.

22 липня WikiLeaks оприлюднив майже 20 тисяч електронних листів національного комітету Демократичної партії США. Як зазначалося, метою публікації є викриття кандидата в президенти від цієї політичної сили Хілларі Клінтон. Листи свідчать, що керівництво Демократичної партії навмисно надавало підтримку колишньому держсекретареві США в її передвиборній боротьбі на шкоду сенатору Берні Сандерсу.

Австралійський журналіст Джуліан Ассанж заснував WikiLeaks у 2006 році. На сайті публікуються секретні й викривальні документи та матеріали. З 2012 року Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути екстрадиції до Швеції. У країні його підозрюють у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. Свою провину журналіст заперечує. Ассанж побоюється, що після видачі шведській владі Стокгольм екстрадує його до США, де йому може загрожувати страта через публікацію секретної інформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: