АТО: в «гарячих точках» – деескалація, але «тиші» досі немає

АТО: в «гарячих точках» – деескалація, але «тиші» досі немає
АТО на Донбасі

Вперше за шість днів українська армія не має втрат на Світлодарській дузі

Перший день різдвяного перемир’я позначився масовими порушеннями режиму припинення вогню з боку противника. Ворожі обстріли відбулися на всіх напрямках. Проте обстановка має певну тенденцію до деескалації.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

«Зокрема, спокійніше стало в основних гарячих точках - на світлодарській дузі, в авдіївській промзоні, в Широкиному тощо», - заявив він і додав, що противник значно рідше застосовував важке озброєння.

За словами Мотузяника, на луганському напрямку був лише один ворожий обстріл – у Жовтому. Він тривав 25 хвилин.

На донецькому напрямку, зазначив речник МОУ, в Луганському, як і раніше, бойовики регулярно відкривають вогонь.

«Один із обстрілів був мінометним, і відбувся надвечір; по наших позиціях випущено 12 мін. В авдіївській промзоні 2 години тривала перестрілка між силами АТО та противником. Окупанти також застосовували міномет. Окрім цього, тривають ворожі провокації під Горлівкою та на позиції  «Шахта Бутовка». Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння», - розповів Мотузяник.

Він констатував, що на маріупольському напрямку, як і раніше, основні бойові дії ведуться на південних рубежах (ділянка фронту Павлопіль – Широкине).

«Окрім численних провокацій із застосуванням легкого озброєння, по наших позиціях було випущено кілька мінометних мін. Переважно окупанти порушували режим тиші вдень. Окрім приморської ділянки фронту, ворог стріляв у Мар’їнці та під Докучаєвськом. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 23 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння», - поінформував речник МОУ.

Він наголосив, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає.

«Один військовослужбовець отримав поранення в Авдіївці. Таким чином, вперше за 6 днів ми не маємо втрат на Світлодарській дузі», - зазначив Мотузяник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: