Аудитори нарахували мільйонні збитки держбюджету від проведення Євробачення-2017

Аудитори нарахували мільйонні збитки держбюджету від проведення Євробачення-2017

НСТУ провела 85 тендерних процедур з порушенням законодавства

Держана аудиторська служба Україна завершила ревізію ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» з використання коштів, виділених на підготовку та проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

Про це повідомила голова ДАСУ Лідія Гаврилова у відповіді на запит «Главкома».

За даними перевірок, виявилено факти включення до кошторису витрат пісенного конкурсу видатків, що не передбачені договорами із закордонними компаніями на суму понад 3,6 млн. грн (трансфер технічного персоналу іноземних компаній, послуги з харчування для команди зарубіжних експертів та коментаторів).

Крім цього, НСТУ допустила втрату доходів від офіційного туристичного оператора бронювання місць у готелях на суму 3,4 млн. грн і від продажу квитків (карток туриста Access Pass) на локації Euroclub в КВЦ «Парковий» на суму 1,2 млн. грн.

Також допущено 9,2 млн. грн збитків внаслідок залучення до реалізації пісенного шоу суб’єктів господарювання без досвіду роботи та відповідної матеріальної бази.

Загалом, аудитори нарахували ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» 8,4 млн. грн фінансових втрат від проведення Євробачення-2017.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Як повідомляв «Главком», пісенний конкурс «Євробачення-2017» проходив у Києві з 9 до 13 травня. Сальвадор Собрал із Португалії з піснею Amar Pelos Dois сенсаційно здобув перемогу на «Євробаченні-2017», набравши найбільшу кількість балів – 758. Друге місце посів Крістіан Костов з Болгарії – 615 балів, а третє – представники Молдови SunStroke Project із 374 балами.

Після завершення «Євробачення-2017» народний депутат України («Воля народу») Євген Рибчинський заявив про відмивання коштів на проведенні пісенного конкурсу.

Уряд виділив 450 млн. грн з державного бюджету на підготовку та проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Із міського бюджету Києва на ці цілі було спрямовано близько 20 млн. грн.

Як відомо, португальський співак, переможець конкурсу «Євробачення-2017» Сальвадор Собрал минулого тижня був переведений до відділення реанімації для пересадки серця. Виконавець з дитинства страждає пороком серця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: