400 сторінок Нового курсу Тимошенко. Автори спростували звинувачення у плагіаті

400 сторінок Нового курсу Тимошенко. Автори спростували звинувачення у плагіаті

Експерти, які готували для Тимошенко стратегію розвитку України переконані, що рецензія VoxUkraine не містить ознак економічної дискусії, а є сукупністю безпідставних нападок і маніпуляцій

Критична рецензія ініціативи VoxUkraine на Новий економічний курс України є маніпулятивною та нефаховою. Про це заявив колектив авторів Нового економічного курсу, детально проаналізувавши висунуті критиками зауваження. Крім того, експерти вказують на очевидний конфлікт інтересів в редакції VoxUkraine.

«Рівень рецензії є дуже низьким – вона не містить ознак економічної дискусії високого рівня, а є сукупністю безпідставних нападок і маніпуляцій», – переконані експерти, які готували 400-сторінкову стратегію розвитку України.

Наводимо заяву колективу авторів:

«У ЗМІ розповсюджена скандальна рецензія VoxUkraine на серйозну інтелектуальну розробку колективу висококваліфікованих і досвідчених експертів «Новий економічний курс України – Стратегія інноваційного розвитку».

Розділи 7, 8 Нового економічного курсу (НЕК) містять детальний об’єктивний аналіз на основі цифр і фактів та обгрунтовану жорстку негативну оцінку невиваженої монетарної і валютно-курсової політики НБУ, а також політики банківського регулювання з липня 2015 року. Багато експертів дуже позитивно оцінили якість аналізу, проведеного авторами Нового економічного курсу. Це, звісно, наштовхує суспільство на висновки щодо необхідності відповідальності тогочасного керівництва НБУ.  У той же час першим автором рецензії VoxUkraine «Не «Новий економічний курс»: пекельна суміш….» є пані Ілона Сологуб, яка є не лише Головою наглядової ради  VoxUkraine, а й дружиною одного із заступників Голови НБУ – пана Дмитра Сологуба, який і в той час, і сьогодні відповідає у НБУ за питання монетарної стабільності. Зрозуміло, що має місце очевидний і безпрецедентний (з точки зору цивілізованих країн) конфлікт інтересів. Простою мовою – журналіст написала пасквіль на експертів, що негативно оцінюють роботу її чоловіка у НБУ, яка принесла суттєву шкоду суспільству. Тому рівень рецензії є дуже низьким – вона не містить ознак економічної дискусії високого рівня, а є сукупністю безпідставних нападок і маніпуляцій.

На відміну від редакторів, «директорів» «лідерів», аналітиків, які працюють в українському медіа-проекті VoxUkraine, їх західні колеги добре знають правило Розенталя, яке говорить про необхідність стримувати потяги авторів рецензій давати свою негативну оцінку у тому випадку, коли автори мають сильні особисті мотиви, що перешкоджають їм готувати нейтральне та базоване на фактах висвітлення події.

До відома VoxUkraine: у документі ОБСЄ «Настанови із саморегулювання діяльності ЗМІ» керівним органам ЗМІ рекомендується сформувати у своїх виданнях дієві процедури для уникнення конфлікту інтересів, які будуть забезпечувати політичну незаангажованість ЗМІ.

Українське законодавство та Етичний кодекс журналіста так само вимагають уникати конфлікту інтересів.

На жаль, VoxUkraine не дотримується зазначених демократичних стандартів і принципів.

Звісно, витрачати час на відповіді на рецензії такого рівня – це не найкращий для суспільства спосіб використання часу співавторів Нового економічного курсу, які сьогодні займаються складною роботою щодо прийняття і систематизації численних конструктивних пропозицій, які надходять від суспільства. Проте, надаємо відповіді по суті маніпулятивних звинувачень.

Так, звинувачення у плагіаті є необгрунтованими, оскільки як джерела незаконного запозичення вказуються експертно-аналітичні і наукові розробки… самих же авторів Нового економічного курсу…».

Детальнішу інформацію можна отримати за посиланням.

Напередодні повідомлялося, що редакція VoxUkraine прочитала 401 сторінку «Нового курсу» і ніби-то знайшла випадки плагіату, посилання на недійсні або неіснуючі джерела та довільне трактування результатів іноземних досліджень.

У той же час VoxUkraine у статті «Теорія брехні. Перший рейтинг популістів і брехунів в українській політиці» визнав президента Петра Порошенка та прем'єра Володимира Гройсмана найправдивішими у своїх заявах політиками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: