Дмитро Вовнянко Письменник, журналіст

«Новий курс» Юлії Тимошенко приведе Україну до Москви?

Юлія Тимошенко – кандидат у президенти і себе вона подає як нереального патріота

Колишній народний депутат Андрій Артеменко (фракція радикалів Ляшка), той самий що пропонував віддати Крим в оренду Москві на 100 років, заявив, що перед тим як передати свої ідеї раднику президента Трампа, він обговорював їх з лідером фракції «Батьківщина» Юлією Тимошенко. За словами Артеменка, між ним і Тимошенко відбулося кілька розмов, в ході яких вони обговорили те як можуть співпрацювати разом. Інформацією уже зацікавився спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який веде справу про втручання Москви в американські вибори.

Артеменко від самого початку стверджував що він – не єдиний автор проекту «Крим в оренду»: «Це кілька десятків депутатів з різних фракцій. Як з правлячої коаліції, так і з опозиційних». Самого його обрали для передачі інформації виключно: «Тому що я давно знайомий з цими близькими до Трампа людьми». Але хто ті інші співавтори плану «Крим в оренду», Артеменко раніше не говорив.

І от – по факту він назвав одного співавтора.

Віщую зразу дикий лемент фан-клубу Тимошенко: «Це змова Адміністрації президента!» Відповім – Артеменко заявляв тоді, що разом із планом «Крим в оренду» він передав в адміністрацію Трампа певний компромат на президента Порошенка. Артеменко тоді криком кричав про необхідність дострокових виборів. Заслуговує на увагу і те, коли сталася ця акція Артеменка – прямо в розпал в Україні «дуркоблокади ОРДЛО» імені Парасюка-Соболєва-Семенченка, яку активно намагалися перевести в площину протестів у центрі Києва – але безуспішно. Так що дотичність Банкової до заяв Артеменка вельми сумнівна. Набагато більш логічним виглядає інша версія – Тимошенко щось пообіцяла Артеменку, але, як завжди вона робила з людьми які стали їй непотрібні, вона про нього просто забула.

Звісно, саме по собі таке обговорення – не кримінал, в кулуарах Верховної Ради обговорюють гіпотетично ще й не таке. Але. Юлія Тимошенко – кандидат у президенти і себе вона подає як нереального патріота. Водночас на питання як конкретно вона збирається повертати Донбас і Крим, вона починає розповідати про необхідність ставити вимоги до підписантів Будапештського меморандуму. Примарність таких ідей – очевидна, Москва уже давно показала, що на Будапештський меморандум вона чхати хотіла, а інші підписанти – що максимум на який вони готові, це санкції проти Москви, які уже впроваджені. Іншими словами відповіді пані Тимошенко не дає.

І отут варто згадати про низку інших фактів. 28 лютого 2014 р. на засіданні РНБО Юлія Тимошенко закликала не готувати війська для оборони країни – і через це сталася словесна перепалка між нею і тво президента Турчиновим.

7 квітня Юлія Тимошенко відвідала Донецьк – як раз у день захоплення Донецької ОДА і проголошення сепаратистами ДНР. 21 квітня – через два дні після викрадення депутата Рибака (члена ВО «Батьківщина») Юлія Тимошенко знову відвідала Донецьк і передала терористам ДиРи якісь пропозиції – хоча очевидно, їй уже загрожувала небезпека у Донецьку.

2 травня 2014 р., прямо у день бійні в Одесі Юлія Тимошенко опинилася в Одесі і дала прес-конференцію. Пізніше голова Одеської ОДА Володимир Немировський звинуватив в організації трагедії депутата Олександра Дубового – голову штабу ВО «Батьківщини» в Одеській області.

26 травня – зразу після виборів президента України Юлія Тимошенко мусила приїхати до Донецька, де вже хазяйнували банди Ходаковського, Пушиліна, «Оплот», тощо. Вояки 3-го полку спецназу, що охороняли Донецький аеропорт розповідали, що їм була поставлена задача убезпечити приїзд «Леді Ю». Проте – після того як стало відомо про виграш Петра Порошенка, аеропорт кинулися штурмувати терористи ДиРи і сталася перша повноцінна перемога ЗСУ у тій війні.

Тепер от – ця заява Артеменка. Мало?

Тоді відмотаємо ще назад, і згадаємо як у лютому 2009 р. виступаючи на Мюнхенській конференції з питань міжнародної безпеки Юлія Тимошенко, виступаючи російською мовою (!), заявила, що Україна НЕ мусить вступати в НАТО (!!) бо це не подобається Росії (!!!).

Все це разом – вірна ознака того, що «Новий курс» Тимошенко це курс до Москви.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: