Азаров попросив суд допитати його у справі Януковича

Азаров попросив суд допитати його у справі Януковича
Микола Азаров і адвокат Віталій Сердюк

Екс-прем'єр відмовляється приїхати до Києва

Колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров попросив Оболонський районний суд Києва допитати його у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Відповідну заяву оприлюднив адвокат Віталій Сердюк, який захищає Януковича у суді.

Азаров зазначив, що не має можливості особисто прибути до суду “у зв’язку з переслідуванням на території України з політичних мотивів”. Також колишній голова уряду заявив, що регулярно отримує погрози фізичного знищення на свою адресу, тому вважає, що в Україні існує небезпека для його життя.

У зв’язку з цим Азаров просить допитати його шляхом відеоконференції. Свою адресу він назвати відмовився, але повідомив, що перебуває на території Росії і залишив адресу для контактування.

Нагадаємо, Оболонський райсуд Києва, який слухає справу про державну зраду Віктора Януковича, готовий надати можливість Януковичу свідчити у цій справі у режимі відеоконференції. 

Як відомо, Янукович втік до Росії в 2014 році. За останніми даними він живе у Ростові.

У процесі про держзраду Янукович звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про спільництво як одну з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: