Балчун подав у відставку

Балчун подав у відставку

Сьогодні Кабмін планує призначити в. о. голови правління першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова

Керівник «Укрзалізниці» Войцех Балчун подав у відставку через особисті обставини.

Про це заявив на засіданні уряду в середу прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Причиною подання цієї заяви є особисті обставини Балчуна», - пояснив прем'єр.

Заяву сьогодні буде розглянуто на засіданні уряду. Також сьогодні Кабмін планує призначити в. о. голови правління першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова. Зараз він є головою Наглядової ради УЗ. Прем'єр сподівається, що конкурс на повноцінного главу правління буде оголошено найближчим часом.

За словами прем’єра, за час керування Балчуна в УЗ «відбулися, в тому числі, і позитивні зміни».

«Хто би що не казав», - додав Гройсман.

Він подякував Балчуну за роботу і зазначив, що йому довелося працювати в достатньо важких умовах.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Юрій Луценко просить уряд звільнити Балчуна. Зокрема, він звернувся до Гройсмана з проханням не продовжувати контракт із керівником «Укрзалізниці».

У зверненні йдеться про те, що наразі правоохоронці розслідують понад 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами УЗ.

Зараз розслідують те, що протягом останніх двох років службовці відомства привласнили понад 150 млн грн державних коштів. Це вони зробили шляхом укладання договорів на придбання товарів за завищеними цінами та фіктивних договорів.

У зверненні також йдеться і про інше кримінальне провадження за фактом зловживання повноваженнями заступником начальника департаменту локомотивного господарства. Вказується, що він завдав Україні збитків 12,8 млн грн.

Луценко нагадав, що наприкінці 2016-го прокуратура Дніпропетровщини скерувала до суду обвинувальний акт щодо службовців залізниці, які заволоділи державними коштами на суму понад 1,3 млн грн.

Також вказується, що УЗ програє майже всі суди комерційним структурам (з початку року відшкодування склали 22 млн грн).

Крім того, навколо «Укрзалізниці» не вхущають скандали. Останнім часом компанія зазнала сильної критики через нестерпні умови під час перевезення пасажирів. 

Крім того міністр інфраструктури Володимир Омелян неодноразово заявляв про те, що польський чиновник не справляється із своїми обов'язками та його треба звільнити. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: