Балтійський флот Росії очолив обвинувачений у державній зраді український адмірал - ЗМІ

Балтійський флот Росії очолив обвинувачений у державній зраді український адмірал - ЗМІ
112.ua

Вищу командну посаду в російських збройних силах вперше де-факто обійняв колишній український офіцер

Балтійський флот РФ очолив обвинувачений у державній зраді український адмірал Сергій Єлісєєв, повідомляє видання «Фонтанка».

Раніше, міністр оборони РФ Сергій Шойгу відправив у відставку віце-адмірала флоту Віктора Кравчука, начальника штабу і ще 50 адміралів і капітанів першого рангу Балтфлоту. Такої тотальної чистки в історії російського флоту ще не було. Віце-адмірал Балфлота Сергій Єлісєєв став єдиним начальником, якого не торкнулася влаштована міністром оборони Сергієм Шойгу кадрова «чистка» на Балтфлоті.

Єлісєєв до служби в російських Збройних силах був заступником головнокомандувача Військово-морськими силами Збройних сил України, в липні 2014 року переїхав у Росію, змінивши місце служби. Це перший випадок, коли вищу командну посаду в російських збройних силах де-факто займає колишній український офіцер.

В Україні Сергія Єлисєєва пред'явлено звинувачення у дезертирстві, державну зраду, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, сприяння діяльності терористичної організації, ведення агресивної війни. 29 червня, прокуратура України завершила досудове слідство і направила до суду обвинувальний висновок по справі Єлісєєва.

Втім, за інформацією «Фонтанки», це тимчасове командування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: