Батько загиблого італійського журналіста запевняє, що Марків «дуже багато знає»

Батько загиблого італійського журналіста запевняє, що Марків «дуже багато знає»

Старший сержант Віталій Марків служить в батальйоні Кульчицького

Батько журналіста розповів, що не контактує з представниками України щодо розслідування

Батько загиблого на Донбасі італійського журналіста Андреа Роккеллі заявляє, що українець Віталій Марків, затриманий в Італії, «дуже багато знає». 

Про це Ріно Роккеллі заявив у коментарі російському виданню «Новая газета».

«Все, що мені відомо, я знаю від італійської поліції. ... Це розслідування провела Італія. Зараз я точно можу підтвердити: ця людина, Віталій Марків, дуже багато знає, з ним зараз працює слідство», - завив він.

«Усі ми розуміємо, що участь в артобстрілі брав не він один», - додав Рокеллі та зазначив: щодо розслідування з представниками України він не контактує.

«Офіційного статусу в зв'язку з тим, що сталося, у мене там немає», - зазначив Рокеллі-старший.

Сьогодні також стало відомо, що проти затриманого в Італії нацгвардійця Марків дав свідчення французький журналіст.

Нагадаємо, в Італії за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі затримали українського добровольця. Чоловіка заарештували 30 червня в Болоньї.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook написав, що йдеться про українського бійця Віталія Марківа.

За словами Єніна, Генпрокуратура здивована затриманням Марківа. Він повідомив, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа (Італія) з клопотанням забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: