Bellingcat не сумнівається у причетності Росії до збиття «Боїнга» рейсу MH17

Bellingcat не сумнівається у причетності Росії до збиття «Боїнга» рейсу MH17

Bellingcat каже, що нове фото не залишає сумнівів у причетності Росії до катастрофи

Експертно-журналістська група Bellingcat вважає нове фото «Бука», опубліковане Об'єднаної слідчою групою (JIT) у четвер, 19 жовтня, доказом того, що Boeing, що виконував рейс MH17, збив російський зенітний ракетний комплекс.

За оцінкою групи розслідувачів, відмінні риси зображеного на знімку ЗРК «повністю збігаються з тими, що видно на правому борту» Бука 332 «в Росії майже за 4 тижні» до катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» на сході України.

«Після сьогоднішнього дня, коли було опубліковано дев'ятий доказ присутності на сході України установки, що належала Збройним силам Російської Федерації, ніяких сумнівів в цьому бути не може», - йдеться в повідомленні Bellingcat.

Нагадаємо, 28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука». Перевезенням установки «Бук» здійснював відставний російський генерал-майор Сергій Дубінський відомий під псевдонімом «Хмурий».

Був також опублікований запис телефонної розмови «Хмурого» про катастрофу MH17.

Проте російський генерал «Хмурий» заперечив звинувачення у катастрофі МН17.

В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

19 жовтня міжнародна слідча група, яка розслідує катастрофу «Боїнга» MH17, оприлюднила нову фотографію ЗРК «Бук 332», зроблену в Україні в день збиття літака.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: