Безсмертний не радить Саакашвілі об’єднуватись із «младодемократами»

Безсмертний не радить Саакашвілі об’єднуватись із «младодемократами»
Екс-представник України в Трьохсторонній контактній групі по врегулюванню на Донбасі Роман Безсмертний

Протиріччя можливі через «конфлікт поколінь»

Створення екс-губернатором Міхеїлом Саакашвілі партії серйозно вплине на українську політику.

Про це сказав у інтерв’ю «Главкому» колишній представник України в Трьохсторонній контактній групі по врегулюванню на Донбасі Роман Безсмертний.

«Переконаний, що після певної паузи він буде атакувати Олімп. Саакашвілі є подразником для таких, як Найєм, Заліщук, Лещенко, Шабунін, Гацько, Чумак. А вони – люди-«будителі», які запускають імпульси... Це свого роду інопланетна камера, яка існує у своєму світі. Вона котиться по Україні і накочується то на міліцію, то на чиновника… Ця куля м’яка і нікого не чавить», - зазначив він.

Безсмертний припускає, що гарантом безпеки «младодемократів» є іноземна  сила, адже з огляду на нашу залежність від зовнішніх факторів «тема безпеки вирішується зовні».

«На це є дві причини: ми перебуваємо в певній залежності і не зробили те, що обіцяли. Ці молоді люди у списку потрібні були всім. На той момент ми мали склад парламенту такої якості, що просто бігали і шукали, ким його наповнити», - сказав він.

Безсмертний не вірить у те, що Саакашвілі об’єднає цих нових людей у партійних списках.

«Я б навіть не радив йому цим займатись, бо там проблема не в політичних поглядах, а в конфлікті поколінь. Він розв’язується в стабільних політичних структурах, де є внутрішня процедура взаємин, зрозуміле кар’єрне зростання. Тут так не буде. Не можна стартувати в такій ситуації з принципу рівності – має бути хтось старший, а хтось менший. Не може бути, щоб і президент, і прем’єр, і депутати всі одразу були лідерами і головами партій», - вважає політик.

Нагадаємо, Саакашвілі вже повідомив про створення нової партії, яку вирішили назвати «Рухом нових сил».

У першій частині інтерв’ю з колишнім представником України в Трьохсторонній контактній групі по врегулюванню на Донбасі Романом Безсмертним «Главком» вів мову про геополітичні наслідки виборів у США та подальшу долю Мінських перемовин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: