Саакашвілі про своє можливе повернення до Грузії: «Я не покину поле битви»

Саакашвілі про своє можливе повернення до Грузії: «Я не покину поле битви»
Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі має намір залишитися в Україні

Голова Одеської обладміністрації і колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі прокоментував своє можливе повернення на Батьківщину

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі прокоментував своє можливе повернення до Грузії, зазначивши, що незалежно від результатів грузинських парламентських виборів, не покине «поле битви» і буде боротися за справжні зміни в Україні. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я бачу, що багато хто чекає результатів грузинських виборів у надії відправити мене назад у Грузію. Таких я хочу розчарувати, незалежно від результатів виборів у Грузії, я не покину поле битви і буду до кінця боротися за справжні зміни і зміну політичного класу в країні мого громадянства»,- зазначив Саакашвілі.

«Для тих представників влади, які всіляко мені заважають, при цьому дорікаючи в тому, що я не досяг великих результатів за рік, хочу підкреслити, що в Грузії, перед тим як почати швидкий розвиток, мені знадобилося сім років, щоб очистити владу від корупціонерів що заважають реформам. В Україні ми зробимо це максимум до наступного року, і потім Україна почне швидко рухатися вперед на благо всіх громадян», - додав він.

Саакашвілі також зазначив, що буде «продовжувати жваво цікавитися грузинськими подіями» і не має наміру «залишати у біді грузин».

Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році і був оголошений у внутрішньодержавний розшук.

Як вже зазначив напередодні Саакашвілі - він не гастролер, тому не має наміру залишату Україну.

Нагадаємо, екс-президент Грузії, глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі раніше заявив, що планує повернутися в Грузію. Причому повертатися на Батьківщину планує не сам, а разом із главою Національної поліції України Хатією Деканоїдзе. Саакашвілі уточнив, що бачить її на посаді майбутнього глави МВС Грузії.

Грузинські чиновники, коментуючи такі плани колишнього президента країни, пообіцяли йому арешт та ув’язнення. Зокрема, чинний глава МВС Грузії Георгій Мгебрішвілі прокоментував плани екс-президента Грузії, глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі щодо повернення на батьківщину: «Тільки приїде – одразу ж візьмемо». «Будь то Міхеїл Саакашвілі чи будь-який інший громадянин, поліція діятиме так, як визначено законом», – сказав Мгебрішвілі.

Міхеїл Саакашвілі позиціонує себе як реформатор. Водночас ще одразу після призначення Саакашвілі губернатором Одеської області, українські політологи прогнозували, що той не планує робити політичну кар’єру в Україні.

Нагадаємо, сьогодні у Грузії проходять парламентські вибори.

Голосування завершиться о 20.00 (19:00 за київським часом). Волевиявлення буде вважатися таким, що відбулося за будь-якої явки виборців, кількість яких, за даними ЦВК, становить 3 млн 513 тис. 884 людини.

Громадяни будуть обирати 150 депутатів на чотири роки. У виборах беруть участь 19 партій і 6 передвиборних блоків.

У парламент пройдуть 77 депутатів за пропорційною системою, 73 – за мажоритарною. Нагадаємо, згідно передвиборчого прогнозом, до парламенту Грузії пройдуть дві партії.

Читайте також матеріал Главкому: Саакашвілі «узурпував український порядок денний». Київ–Тбілісі вже не союзники?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: