Білорусь чекає від Києва роз’яснень щодо правил в’їзду іноземців

Білорусь чекає від Києва роз’яснень щодо правил в’їзду іноземців

МЗС Білорусі буде обговорювати з Україною нововведення, щоб уникнути проблем у громадян двох країн при перетині спільного кордону

Зовнішньополітичне відомство Білорусі відстежує дискусію і прийняті в Україні рішення з питань в’їзду іноземців.

Про це заявив начальник управління інформації – прес-секретар МЗС Дмитро Мирончик.

«Ми відстежуємо дискусію і прийняті українською стороною рішення з питань в’їзду іноземців», – сказав Мирончик, коментуючи рішення про введення з 1 січня 2018 року біометричного контролю в’їжджають в Україну іноземців.

Прес-секретар МЗС уточнив, що «на даний момент офіційно українські партнери нам ні про що не повідомляли».

«Але ми виходимо з того, що відповідна інформація надійде завчасно. Обмін такою інформацією передбачений двосторонньою угодою про безвізові поїздки», – зазначив він.

Як додав Мирончик, поки з опублікованих в ЗМІ повідомлень випливає, що державним органам України відводяться 2-3-місячні терміни на вироблення відповідних механізмів.

«Чекаємо офіційного повідомлення і, при необхідності, будемо обговорювати з українською стороною питання, щоб уникнути виникнення проблем у громадян двох країн при перетині нашого спільного кордону», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яким в Україні запроваджується система фіксації біометричних даних осіб на кордоні. Зокрема, протягом двох місяців Кабмін повинен подбати про впровадження механізму фіксації біометричних даних іноземних громадян на кордоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: