Більшість українців вважають корупцію непереможною - Transparency International

Більшість українців вважають корупцію непереможною - Transparency International

Майже 35% українців безпосередньо стикалися з корупцією

Українці вірять в нездоланність корупції, владі треба показувати більше конкретних випадків подолання корупції та покарання винних, заявляє виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин.

«Треба більше прикладів переможеної корупції, навіть майбутнє чинної влади залежить від того, чи зможуть вони пред'явити суспільству факти подоланої та покараної корупції. Якщо в суспільстві є думка, що корупція непереможна, то люди легше будуть піддаватися корупційним діям», - сказав він на брифінгу у Києві.

Юрчишин також заявив, що кількість українців, які не вірять в можливість подолання корупції в країні, зросла.

«На сьогодні корупціонерів не покарано, хіба що дрібних чиновників. Зросла кількість людей, які не вірять, що корупція загалом може бути покарана. Якщо в 2013 році 80% українців вважали, що уряд не може перемогти корупцію, то на сьогодні цей показник 86%. Це кількість людей, які не бачать результатів боротьби з таким явищем, хоча досягнень в цій сфері набагато більше», - підкреслив він.

Представник Transparency International також додав, що 38% українців безпосередньо стикалися з корупцією, тобто в них вимагали хабар або вони змушені були давати хабар.

«Медіа формує думку, тому важливо показувати факти покараних великих корупційних діянь. Адже навіть колишнього президента Януковича сьогодні судять у справі про держзраду, а не про корупцію», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: