Керівник «Укрзалізниці» прокоментував затримання на хабарі топ-чиновника компанії

Керівник «Укрзалізниці» прокоментував затримання на хабарі топ-чиновника компанії
СБУ затримала топ-чиновника «Укрзалізниці» в ресторані столиці

Хабарника було затримано на гарячому всередині компанії за сприяння Служби безпеки і керівництва «Укрзалізниці»

Керівництво ПАТ «Укрзалізниця» всебічно сприяє розслідуванню епізодів протиправної діяльності першого заступника начальника одного з департаментів державної компанії, якого співробітники Служби безпеки України спільно з департаментом безпеки «УЗ» затримали за хабарництво. Про це заявив виконуючий обов’язки голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

«Затримано на гарячому першого заступника начальника одного з Департаментів ПАТ. Спільна робота нашої безпеки та СБУ. Недоторканих немає», — написав керівник «УЗ» у своєму Twitter.

В ефірі 5 каналу Євген Кравцов прокоментував ситуацію: «Це хабар в особливо великих розмірах. Це дуже серйозне правопорушення. Це перший випадок в історії «Укрзалізниці», коли було затримано на гарячому корупціонера всередині компанії за сприяння Служби безпеки і керівництва компанії. Ми поновили склад Служби безпеки «Укрзалізниці» і за сприяння нових співробітників, в дуже стислі терміни, змогли виявити такі негативні явища серед деяких співробітників компанії і затримали одного з них у співпраці з правоохоронними органами».

За інформацією прес-служби «Укрзалізниці», вищевказаного посадовця затримали «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди у розмірі $70 тис.

«За повідомлення СБУ, зазначена особа, користуючись підтримкою високопосадовців, що донедавна обіймали в підприємстві керівні посади, безпосередньо та через посередника вимагала $300 тис. щодо працевлаштування на керівну посаду в одній з філій ПАТ «Укрзалізниця». При цьому, однією з основних вимог з боку вимагальника, був аванс у розмірі $70 тис.», — йдеться у заяві компанії.

Так, співробітники СБУ затримали підозрюваного в одному з ресторанів Києва після отримання першої частини неправомірної вигоди.  Нарізі тривають слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала на хабарі в $70 тис. першого заступника начальника департаменту аудиту та контролю ПАТ «Укрзалізниця» Вахтанга Джакелі.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: