Бойовики активізували обстріли з важкого озброєння, є поранені бійці АТО

Бойовики активізували обстріли з важкого озброєння, є поранені бійці АТО

120-міліметровий міномет бойовиків

За минулу добу незаконні збройні формування 28 разів порушили режим тиші на Донбасі

У районі проведення АТО наприкінці минулої доби російсько-окупаційні угруповання активізували обстріли українських позицій з використанням важкого озброєння. 

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, зокрема на приморському напрямку бойовики двічі били з артилерії калібру 122 міліметри по опорних пунктах ЗСУ на підступах до Талаківки і Водяного. А близько 20 години ворог не прицільно випустив щонайменше шість снарядів калібру 152 міліметри неподалік селища Водяне – у район, де взагалі немає українських позицій. Крім того, наприкінці доби під мінометний вогонь російських найманців двічі потрапили українські опорні пункти поблизу Гнутового, а з гранатометів били по околицях Павлополя.

На донецькому напрямку напружена обстановка й надалі зберігається в Авдіївській промзоні.

«Тут з 19 години і майже до опівночі окупанти вели вогонь по наших захисниках зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У відповідь українські військові накривали противника щільним вогнем. У результаті такого протистояння один наш боєць отримав поранення», - зазначили у штабі.

Також увечері і вночі бойовики відкривали вогонь у районі Луганського, Троїцького, Зайцевого та шахти Бутівка. 

На луганському напрямку терористи з мінометів та гранатометів били по опорних пунктах Збройних сил на околицях Новоолександрівки та Кримського. Внаслідок обстрілів ще двоє українських захисників отримали поранення. 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 28 разів порушили режим тиші: троє військових ЗСУ були поранені, один отримав бойову травму.

Як повідомляв «Главком», у вівторок ввечері президент України провів телефонну розмову з керівниками держав «нормандського формату»: президентом Франції, федеральним канцлером Німеччини та президентом Росії.

Сторони висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня рішення оголосити режим припинення вогню з нагоди початку навчального року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: