Бойовики «ДНР» не дозволили місії ОБСЄ запустити безпілотник

Бойовики «ДНР» не дозволили місії ОБСЄ запустити безпілотник

Місія ОБСЄ заявила про наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене

Бойовики «ДНР» перешкодили спостерігачам ОБСЄ запустити безпілотник у Петрівському.

Про це повідомляється в звіті ОБСЄ.

«Озброєний член «ДНР» у Петрівському заявив, що спостерігачам не дозволено запускати свій безпілотний літальний апарат (БПЛА) попри те, що Спільний центр із контролю та координації (СЦКК) було поінформовано про запланований політ. Поки спостерігачі чекали на роз’яснення, вони почули як із рації члена «ДНР» пролунало повідомлення (російською мовою): «Скажи кулеметнику, нехай займе позицію, про всяк випадок», - зазначають спостерігачі.

Крім того, СММ заявляє про наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене.

«У непідконтрольних урядові районах за межами відповідних ліній відведення команда місії бачила 6 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), а також відзначила, що там бракує 12 мінометів (одинадцяти ПМ-38, 120 мм, й одного 2Б11 «Сани», 120 мм). Крім того, спостерігачам відмовили у доступі до одного з таких місць, а тому їм не вдалося провести верифікацію наявності або відсутності там 6 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм)», - йдеться в звіті.

Спостерігачі також інформують, що на окупованій території Донбасу патруль ОБСЄ відвідав два постійні місця зберігання озброєння, розміщені за межами відповідних ліній відведення, проте йому було відмовлено у доступі до одного з них.

Нагадаємо, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала у непідконтрольному урядові районі дві бойові машини піхоти (БМП-1). 

Крім того, у непідконтрольному урядові районі Донецької області спостерігачі відвідали постійне місце зберігання озброєння, розташоване за межами відповідних ліній відведення, та відмітили, що «там і далі бракує 7 танків (шести Т-64 та одного Т-72)».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: