Brexit став перемогою популістів – британський бізнесмен

Brexit став перемогою популістів – британський бізнесмен

За вихід Великобританії з ЄС голосували прихильники Путіна і Трампа

Вихід Великобританії означає перемогу популістів. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив британський бізнесмен Роберт Стівенсон-Падрон, голова Penrose Care.

«Ідея про вихід з ЄС була продиктована саме популізмом. ЄС помилково оголосили ворогом пересічного британця», - зазначив він.

Стівенсон-Падрон розповів, що у день голосування він агітував за те, щоб Великобританія залишилась у складі ЄС, а також вислуховував аргументи опонентів. «Я люб’язно поспілкувався з прихильником виходу з ЄС. І от що він мені сказав: 1) йому подобається Трамп 2) йому подобається Путін 3) він підтримує Фараджа (Найджела Фараджа, голову Партії незалежності Об’єднаного Королівства - прим. Ред.) та 4) він є членом Партії незалежності Об’єднаного Королівства», - так бізнесмен змалював приблизний портрет прихильника Brexit.

Стівенсон-Падрон переконаний, що процвітаючий Євросоюз був би вигідний британцям. «Тому рішення про Brexit вважаю сумним та трагічним», - резюмував він.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: