«Бункер зброї» під Києвом виявився складом товарів інтернет-магазину

«Бункер зброї» під Києвом виявився складом товарів інтернет-магазину

На кожному товарі видно напис «навчальна» або ММГ

Схованка зброї, яку 4 листопада викрили під Києвом правоохоронці, насправді є складом макетів легального столичного інтернет-магазину «Парабеллум», де пройшла вже не одна перевірка.

Про це «Українській правді. Київ» повідомила працівник магазину Олена.

Вона наголосила, що уся вилучена «зброя» є просто макетами і не несе жодної небезпеки.

«Усі товари у нас вже були перевірені-переперевірені, вони знають, що все деактивовано і за законом після порізки це вже не називається зброєю – це є товари народного вжитку, макети масогабаритні. На усі ці макети є документи, надані Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС, також є документи про результати попередніх обшуків», - сказала Олена.

Вона додала, що весь товар, який показали на фото правоохоронці, офіційно продається в магазині «Історична зброя» у Києві і через сайт магазину.

«На сайті на кожному фото товару видно напис «навчальна» або ММГ, на кожен товар є документ про деактивацію, виданий НДЕКЦ», - наголосила Олена. Вона додала, що власнику не повідомили, що буде обшук.

«Усі камери позбивали, знищили. Замки зрізали. Коли власник приїхав з адвокатом, то його не пустили на його територію, він кілька годин простояв під закритими воротами і йому відмовляли відкрити. Цілий день все вантажили у вантажівки і вивозили. Протокол з описом вилученого товару не дали», - відзначила Олена.

За її словами, у цей же час проводили обшук і в магазині.

«Тут  претензій немає – все було цивілізовано, і експерт за результатами обшуку підтвердив, що весь товар відповідає товарам народного вжитку. Це той же самий товар, що і на складі вилучили», - пояснила Олена.

Вона додала, що товари з їх магазину купували навчальні центри, школи для навчання поводженню зі зброєю, любителі, телевізійники для зйомок тощо.

Як відомо, 4 листопада у прокуратурі заявили, що виявили підземну схованку з великим арсеналом зброї, боєприпасів та БТРом у передмісті Києва. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: