Бунтівники у США знесли пам'ятник Колумбу

Бунтівники у США знесли пам'ятник Колумбу
Вандали скинули статую Колумбу за допомогою мотузок
Фото: Quincy Tucker

За словами учасників протестів, ідея знести статую була спонтанною

Активісти в місті Річмонд, штат Віргінія, ввечері у вівторок, 9 червня, знесли пам'ятник першовідкривачеві Америки Христофору Колумбу. Про це повідомив місцевий телеканал WRIC.

За його даними, у вівторок ввечері в парку Берд зібралося близько тисячі активістів, їхня акція спочатку проходила мирно.

Потім протестувальники за допомогою трьох мотузок знесли статую з постаменту. Її відтягли до розташованого поруч озера і скинули туди.

У Twitter також з'явилося відео, на якому показано, як присутні плюють в бік пам'ятника, вже скинутого в воду.

Як повідомлялося, 9 червня у Г’юстоні попрощалися з Джорджем Флойдом, чия смерть 25 травня за затримання поліцією викликала багатоденну хвилю протестів у США та інших країнах.

Нагадаємо, Джорд Флойд був затриманий 25 травня після того, як продавець супермаркету запідозрив, що чоловік розплатився з ним підробленою купюрою. Один з поліцейських притиснув шию 46-річного афроамериканця до бетону коліном. При цьому затриманий намагався сказати, що не може дихати. Наступного дня чорношкірий чоловік помер.

Після смерті Флойда в десятках американських міст почалися масові протести проти поліцейського свавілля. У деяких випадках вони супроводжуються заворушеннями, сутичками з поліцією, мародерством і погромами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: