«Час повернути війська додому»: США почали виведення контингенту з Сирії

«Час повернути війська додому»: США почали виведення контингенту з Сирії
Американський військовий контингент залишає Сирію

Трамп вважає, що Росія, Іран і Сирія отримали найбільше вигоди від довгострокової політики США щодо знищення ІДІЛ у Сирії

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що процес виведення американського збройного контингенту із Сирії офіційно розпочався.

Про це він написав у Twitter.

«Розпочали давно назрілий вивід (військ – ред.) із Сирії, одночасно вражаючи невеликі залишки територіального халіфату ІДІЛ з багатьох напрямків. Будемо атакувати його і в майбутньому з уже існуючих сусідніх баз, якщо він (халіфат – ред.) відновлюватиметься», - зазначив глава Білого дому.

Трамп також попередив Туреччину від атак проти курдів на території, яку звільняють американські війська, пригрозивши туркам економічним тиском.

«Не хочеться також, щоб курди провокували Туреччину», - додав він.

«Росія, Іран і Сирія отримали найбільше вигоди від довгострокової політики США щодо знищення ІДІЛ у Сирії – справжнього ворона. Ми також мали з цього вигоду, але тепер настав час повернути наші війська додому. Зупинити нескінченну війну!»- додав Трамп.

Нагадаємо, 12 січня у Пентагоні заявили, що поки не розпочали переміщення підрозділів військового контингенту з Сирії, зараз йдеться лише про проведення «логістичних заходів» задля майбутнього організованого виведення американських військових з цієї близькосхідної країни.

Також у Пентагоні вважають, що процес виведення військ із Сирії триватиме не менше року.

У грудні минулого року президент США Дональд Трамп оголосив про рішення вивести американські війська з Сирії. На сирійській території американці насамперед підтримували формування «Демократичних сил Сирії» (SDF), де провідною силою є курдські «Загони народної самооборони» (YPG), у боротьбі проти терористичного угруповання «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: