Частину боєприпасів на складі під Маріуполем довелося підривати

Частину боєприпасів на складі під Маріуполем довелося підривати

Для розмінування складу з боєприпасами під Маріуполем частину їх довелося підірвати

У с. Малоянисоль під Маріуполем завершилися заходи з розмінування складу з боєприпасами, що спалахнув ввечері 22 вересня, а також всієї прилеглої території. Про це в коментарі "112 Україна" заявив військовий прокурор АТО Олег Цицак.

За його словами, станом на неділю всі боєприпаси, що не розірвалися, були утилізовані. Внаслідок пожежі серйозно постраждали шість будинків.

«Вчора ми завершили розмінування складів та прилеглої до неї території, в тому числі й шляхом планового підриву боєприпасів, які не здетонували під час пожежі», - заявив він.

Цицак зазначив, що основною версією пожежі розглядається підпал сухої трави на полі поруч із військовими складами.

«Очевидною причиною пожежі є підпал сухої трави. Ми поки не готові стверджувати, яка була мета цього підпалу - чи це була недбалість людей або навмисно з якоюсь іншою метою. Очевидним є також факт недбалості з боку військовослужбовців, які зберігали велику кількість боєприпасів у неналежних умовах», - констатував він.

Нагадаємо, 22 вересня близько 15:00 поблизу населеного пункту Малоянисоль під час пожежі на полях сільськогосподарських виробників відбулося перекидання полум’я на територію військового складу однієї з військових частин, що дислокується у зазначеному районі. Внаслідок цього на об’єкті виникла пожежа.

За фактом пожежі порушено кримінальне провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна».

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський виключив версію теракту у зв'язку з пожежею на складі боєприпасів.

Вранці 23 вересня рятувальники ліквідувала пожежу, що виникла на території складу боєприпасів ЗСУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: