Через вибухи на складах в Україні посилили охорону військових об’єктів

Через вибухи на складах в Україні посилили охорону військових об’єктів
Військові об'єкти під посиленою охороною

У Міноборони попереджають, що особовий склад, який залучається до несення служби у добовому наряді та варті, має право застосовувати зброю під час несення служби

На території об’єктів Міністерства оборони України введено посилений режим охорони. Про це повідомляє Оперативне командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України.

Командування нагадує, що будь-яке несанкціоноване проникнення на територію об'єктів військових частин Міністерства оборони України тягне за собою відповідальність згідно з законодавством України. 

«Особовий склад, який залучається до несення служби у добовому наряді та варті, згідно військових статутів має право застосовувати зброю під час несення служби», - зазначають у Міноборони.

Командування «Північ» звертається до громадян з проханням повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб поруч з військовими об’єктами або в місцях розташування військ.

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також прибув до Вінниці, для координації дій з ліквідації надзвичайної ситуації із загорянням на складах боєприпасів неподалік від міста.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військовою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: