Чоловіки помирають від коронавірусу удвічі частіше, ніж жінки

Чоловіки помирають від коронавірусу удвічі частіше, ніж жінки

Шанси заразитися коронавірусом, приблизно, однакові у чоловіків і жінок

Вчені спростували міф про те, що чоловіки частіше заражаються коронавірусом, ніж жінки, але підтвердили велику ймовірність загибелі чоловіків

Китайські вчені виявили нові тенденції перебігу коронавірусної інфекції залежно від статі. Про це повідомляє Frontiers in Public Health.
 
Фахівці вивчили статистику лікування понад тисячу хворих на коронавірус. Серед них були як легкі, так і важкі перебіги хвороби, а також пацієнти різних вікових і соціоекономічних категорій.
 
Вчені прийшли до висновку, що шанси заразитися коронавірусом, приблизно, однакові у чоловіків і жінок. При цьому ймовірність розвитку ускладнень і смерті через Covid-19 у чоловіків значно вищі.
 
Згідно з новими даними, частка чоловіків серед жертв коронавірусу становить 70%. Схожі тенденції спостерігаються і для пацієнтів, які потрапляють до реанімації і потребують апарату ШВЛ.
 
Біологи вважають, що такі відмінності пов'язані з тим, що у чоловіків значно більше молекул рецептора ACE2, які Covid-19 використовує для зараження, ніж у жінок.
 
Деякі вчені не підтримують цю теорію, але відзначають, що аналогічна статистика спостерігалася в Китаї, під час спалаху атипової пневмонії в 2003 році.

Нагадаємо. у світі перший мільйон людей вилікувався від коронавірусної хвороби Covid-19. Активними залишаються 1 мільйон 991 тисяча випадків захворювання. Про це йдеться на у даних сайту Worldometers, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах і світу.Найбільше тих, хто поборов хворобу, зареєстровано у США – 147 тисяч. В Іспанії одужали майже 133 тисячі осіб, у Німеччині – 120 тисяч, у Китаї – 77 тисяч, в Ірані – 73 тисячі, в Італії – понад 71 тисяча. Також більше 48 тисяч людей вилікувались у Франції, у Туреччині – 44 тисячі, у Бразилії – близько 34 тисяч.
Станом на ранок 30 квітня в Україні лабораторно підтверджено 540 нових випадків коронавірусу. Із них захворіли 45 дітей та 87 медиків. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: