Ціна на золото злетіла після перемоги Трампа

Ціна на золото злетіла після перемоги Трампа
Золото дорожчає

Аналітики кажуть, що перемога Трампа може викликати економічну і глобальну невизначеність

Перемога на виборах президента США кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа змусила інвесторів шукати актив-притулок, що призвело до зльоту ціни на золото майже на 5 відсотків до шеститижневого максимуму, після чого котирування розгубили частину зростання.

Як повідомляє Reuters, це найбільше зростання ціни золота в одній торговій сесії з 24 червня, коли дорогоцінний метал подорожчав відразу на 8 відсотків після голосування Великобританії за вихід з Європейського Союзу. За підсумками того дня котирування виросли на 4,8 відсотка.

Перемога Трампа може викликати економічну і глобальну невизначеність, а також утримати ФРС США від підвищення процентних ставок в наступному місяці, що також зіграє на користь золота, вважають аналітики.

Нагадаємо, у США завершилося голосування на президентських виборах. Станом на 9-ту годину за київським часом, Трамп набрав більше 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон уже привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

На тлі цих повідомлень світові фондові ринки і американський долар падають.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: