Російська валюта продовжує падати

Російська валюта продовжує падати

Станом на 10:08 за один долар давали 77,43 рубля, а євро коштував 84,07 рубля

На відкритті торгів Московської біржі рубль продовжив падіння, розпочате напередодні. Про це свідчать дані Мосбіржі.

Зазначається, що станом на 10:08 за один долар давали 77,43 рубля, а євро коштував 84,07 рубля. Російська валюта знижується слідом за новим обвалом на нафтовому ринку, під час якого сировина тестує мінімуми кінця минулого століття.

Нагадаємо, 21 квітня курс російської валюти розпочав своє падіння услід за цінами на нафту.

Російська валюта почала дешевшати слідом за нафтовими котируваннями, що напередодні пережили безпрецедентне падіння. Вартість травневих ф'ючерсів на американську нафту WTI опускалася до мінус $37 за барель, після чого повернулася до позитивних значень.

І хоча американська нафта до ранку вівторка повернулася до позитивних значень, проте ситуація змусила серйозно дешевшати і інші сорти і нафтові контракти. У негативну зону на деякий час пішов і російський сорт Urals.

Еталонний сорт Brent, від якого розраховується вартість Urals, опустився нижче $24 за барель. Падіння у відношенні до закриття попереднього дня перевищило сім відсотків.

Фахівці прогнозують, що поки епідемія коронавірусу в більшості великих країн не закінчиться, нафта буде коштувати дуже дешево. Ситуацію з цінами поки не зможе виправити навіть рекордне скорочення видобутку в рамках картелю ОПЕК +. Країни домовилися знизити світовий видобуток на 10%, а попит вже впав більш ніж на 20%. Угода не може підвищити ціни, а може лише зменшити темпи заповнення сховищ.

Американська влада обіцяє скоро поступово скасувати карантини, а тому нафту WTI з поставкою в червні варто очікувати більше $20 за барель. Потім почнеться відновлення світової економіки, хоча зростання нафтових цін і будуть заважати накопичені за час кризи запаси. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: