Нафта Brent впала до $18 вперше з 2001 року

Нафта Brent впала до $18 вперше з 2001 року

Ціна на Brent знижувалася до 17,6 долара, потім дещо «відскочила»

Ціна на нафту марки Brent з поставкою у червні опустилася до менш ніж 18 доларів за барель. Такого не було з листопада 2001 року.

За такими цінами Brent торгується на Лондонській біржі ICE.

Ціна на цей сорт знижувалася до 17,6 долара, потім дещо «відскочила».

Водночас вартість Brent з поставкою у липні не опускалася нижче 22 доларів за барель.

.jpg_90

 

Американська марка WTI з поставкою у червні досягала мінімуму за день у 7,2 долара, з поставкою у липні — у 18 доларів.

Як повідомлялося, курс російської валюти впав услід за нафтою. Російська валюта почала дешевшати слідом за нафтовими котируваннями, що напередодні пережили безпрецедентне падіння. Вартість травневих ф'ючерсів на американську нафту WTI опускалася до мінус $37 за барель, після чого повернулася до позитивних значень.

Нагадаємо, 20 квітня вартість квітневого ф’ючерсу WTI вперше в історії досягла негативних значень. На закритті торгової сесії вартість бареля становила мінус $37,63.

Причина настільки глибокого падіння ціни на нафту саме в США в тому, що країна на місяць стала епіцентром епідемії коронавірусу, а її експортні потужності не дозволяють позбутися від надлишків нафти.

Поки епідемія в більшості великих країн не закінчиться, нафта з поставкою в найближчому майбутньому буде коштувати дуже дешево. Ситуацію з цінами поки не зможе виправити навіть рекордне скорочення видобутку в рамках картелю ОПЕК +. Країни домовилися знизити світовий видобуток на 10%, а попит вже впав більш ніж на 20%. Угода не може підвищити ціни, а може лише зменшити темпи заповнення сховищ.

Американська влада обіцяє скоро поступово скасувати карантини, а тому нафту WTI з поставкою в червні варто очікувати більше $20 за барель. Потім почнеться відновлення світової економіки, хоча зростання нафтових цін і будуть заважати накопичені за час кризи запаси. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: