Ціна американської нафти повернулася до позитивного значення

Ціна американської нафти повернулася до позитивного значення
Причина значного падіння ціни на нафту саме в США у тому, що країна на місяць стала епіцентром епідемії коронавірусу

Ціна нафти зросла до $1.40, червневі ф'ючерси WTI подорожчали до $21.33

Вартість ф'ючерсу на американську нафту марки WTІ з поставкою в травні у вівторок, 21 квітня, повернулася до позитивного значення. Про це свідчать дані торгів.

«Станом на 7:10 на біржі NYMEX ціна нафти зросла до $1,40. Червневі ф'ючерси WTI подорожчали до $21,33», - йдеться в повідомленні.

.png_53

Зазначається, що червневі ф'ючерси на північноморську суміш Brent на біржі ICE в Лондоні торгуються за ціною $25,39 за барель (травневі контракти закінчилися).

Червневі ф’ючерси на нафту Brent на біржі ICE в Лондоні знизилися до $25,4 — на 10,6% дешевше рівня закриття попередньої сесії. Травневі контракти закінчилися.

Як повідомлялося, вчора, 20 квітня, вартість квітневого ф’ючерсу WTI вперше в історії досягла негативних значень. На закритті торгової сесії вартість бареля становила мінус $37,63.

Причина настільки глибокого падіння саме в США в тому, що країна на місяць стала епіцентром епідемії коронавірусу, а її експортні потужності не дозволяють позбутися від надлишків нафти.

Заповнення головного нафтового сховища країни в Оклахомі, збільшилося за два місяці на 48%, з максимальних 78 мільйонів барелів сховище прийняло вже 55 мільйони. А американські НПЗ в більшості випадків не готові купувати нафту дорожче 2 доларів за барель. 

Ціна Brent впала тільки на 5% (до 26 доларів за барель). Справа в тому, що американський ринок зараз не так пов'язаний зі світовим, як було раніше, коли США десятиліттями ввозили значну частину споживаної нафти з-за кордону. 

Але ситуація з місцем в сховищах в усьому світі лише трохи краще, ніж у США і іншим маркам нафти загрожує катастрофічні падіння. Негативна ціна (з урахуванням податків, зборів і транспортних витрат) вже зустрічалася в цьому місяці в деяких регіонах (в тому числі в самому початку квітня - в Росії). Ціна російської нафти Urals залежить від ціни Brent, а тому вона дешевшає і дорожчає разом з нею.

Поки епідемія в більшості великих країн не закінчиться, нафта з поставкою в найближчому майбутньому буде коштувати дуже дешево. Ситуацію з цінами поки не зможе виправити навіть рекордне скорочення видобутку в рамках картелю ОПЕК +. Країни домовилися знизити світовий видобуток на 10%, а попит вже впав більш ніж на 20%. Угода не може підвищити ціни, а може лише зменшити темпи заповнення сховищ.

Американська влада обіцяє скоро поступово скасувати карантини, а тому нафту WTI з поставкою в червні варто очікувати більше 20 доларів за барель. Потім почнеться відновлення світової економіки, хоча зростання нафтових цін і будуть заважати накопичені за час кризи запаси. 

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: