Цього року кількість жертв серед мирних жителів на Донбасі сягнула майже 400 осіб

Цього року кількість жертв серед мирних жителів на Донбасі сягнула майже 400 осіб

За серпень 19% усіх жертв серед цивільного населення складають діти

Загальна кількість підтверджених спостережною місією ОБСЄ жертв серед цивільного населення в зоні АТО цього року сягає 388 осіб. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

«Ми підтвердили, що один чоловік дістав поранення у мікрорайоні Трудівський, що у Петровському районі, підконтрольного так званій ДНР Донецька. Відповідно, загальна кількість підтверджених СММ постраждалих серед цивільного населення цього року сягає 388 осіб, з яких 68 загиблих і 320 поранених», - сказав Хуг.

Крім того, він повідомив, що у серпні 19% усіх постраждалих серед цивільного населення у зоні АТО були діти.

«За нашими даними щодо жертв за серпень було зафіксовано збільшення жертв серед дітей – 19% від усіх жертв серед цивільного населення були дітьми супроти 10% за минулий місяць. Усі з них - хлопчики віком від 9 до 15 років, які отримали поранення від детонації мін та боєприпасів, що не розірвалися», - зазначив Хуг.

За його словами, причиною більшості усіх випадків травмування серед цивільного населення за серпень була вибухова дія мін та боєприпасів, які не вибухнули під час бою.

Раніше повідомлялося, що  кількість жертв серед цивільного населення зросла на 18 відсотків порівнянно з аналогічним періодом у 2016 році.

Нагадаємо, впродовж літа 2017 року під час бойових дій на сході України загинули 55 військовослужбовців Збройних сил України, поранень зазнали 269 захисників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: