ЦВК готується витратити майже 11 млн грн на купівлю виборчих скриньок

ЦВК готується витратити майже 11 млн грн на купівлю виборчих скриньок
Українці під час голосування на виборчих дільницях

Поставка скриньок запланована до Центральної виборчої комісії, обласних та Київської міської державних адміністрацій до 16 жовтня 2020 року

Центральна виборча комісія оголосила тендер із закупівлі стаціонарних (великих) виборчих скриньок очікуваною вартістю 10 млн 841,5 тис. грн для голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Виборчі скриньки повинні бути виготовлені з пластичного прозорого матеріалу, зокрема, поліпропілену, полікарбонату, полістиролу; мати розбірну конструкцію багаторазового використання. Допускається використання металевих або інших матеріалів у вигляді фурнітури або армування.

У конструкції скриньки повинно бути передбачено можливість застосування системи пломбування (двома пломбами), яка зробить неможливим відкриття скриньки без руйнування пломб.

Розмір скриньок повинен відповідати таким параметрам:

  • висота – 1000 мм;
  • довжина – 500 мм;
  • ширина –  500 мм;
  • кришка з отвором, розмір якого 230 х 8 мм для виборчих бюлетенів;
  • на лицьовому боці скриньки розміщується малий Державний Герб України, у кольоровому (жовто-блакитному) виконанні, розміром не менш ніж 130ммх100мм, з обов'язковим  додержанням  пропорцій зображення герба.

Крім цього, виборчі скриньки повинні переносити бюлетені загальною вагою не менше 15 кг, а також бути травмобезпечними для виборців і членів виборчих комісій.

Загалом, ЦВК запланувала купити 2820 великих виборчих скриньок з гарантійним терміном зберігання та використання не менше двох років. Таким чином, вартість однієї скриньки становить 3,8 тис. грн.

Поставка скриньок запланована до Центральної виборчої комісії, обласних та Київської міської державних адміністрацій до 16 жовтня 2020 року.

Як повідомляв «Главком», 8 серпня, відбулося засідання Центральної виборчої комісії, під час якого ЦВК призначила на 25 жовтня 1441 перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у всіх 24 областях України.

Також 14 серпня Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, перші вибори депутатів 119 районних рад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: