Даних щодо неналежної якості мінометів «Молот» наразі немає – військова прокуратура

Даних щодо неналежної якості мінометів «Молот» наразі немає – військова прокуратура

Досудове розслідування за фактами вибухів мінометів «Молот» триває

У справі розслідування вибухів мінометів «Молот» триває комплексна cудова експертиза, в рамках якої перевіряється технічний стан мінометів, відповідність їх тактико-технічним характеристикам, що заявлені заводом-виробником, та можливість їх безпечного використання під час бойових дій.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військова прокуратура Київського гарнізону розслідує кримінальне провадження за фактом неналежного виконання своїх обов’язків військовими службовими особами 1285 Головного військового представництва Міністерства оборони під час виконання державного контракту, що призвело до закупівлі за бюджетні кошти неякісних мінометів М 120-15 «Молот», - заявив військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко.

Крім цього, за його словами, Державною аудиторською службою проводиться аудит щодо раціонального використання бюджетних коштів Міністерством оборони України. Також досудовим розслідуванням відпрацьовуються суб’єкти господарювання, які залучалися заводом-виробником до виконання робіт, на предмет фіктивності та завищення їх обсягів або вартості.

«Наразі об’єктивних даних щодо неналежної якості мінометів, які б обґрунтовувались матеріалами справи, не отримано. На даний час однією з головних причин вибухів мінометів «Молот» є факти подвійного заряджання та порушення порядку проведення стрільб особовим складом», - підкреслив Рябенко.

Досудове розслідування за вказаними фактами триває.

Нагадаємо, 6 липня у результаті розриву міномету під час бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою на Рівненському полігоні загинули троє військовослужбовців, ще дев'ять отримали поранення різних ступенів тяжкості. Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні.

Крім того, військова прокуратура встановлює обставини травмувань військовослужбовців внаслідок розриву міномета «Молот» на території Донецької області, який стався 23 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: