Данія планує збільшити витрати на оборону на 20%

Данія планує збільшити витрати на оборону на 20%
Армія Данії

Новий план передбачає якісне переоснащення сухопутних сил і флоту

Протягом наступних п’яти років офіційний Копенгаген має намір збільшити оборонні витрати на 20% - у абсолютних показниках мова іде про збільшення витрат на оборону на 4.8 млрд. датських крон.

Саме така пропозиція була сформульована у «оборонній домовленості» на 2018-2023 роки. Даний крок розглядається як відповідь на посилення РФ воєнної активності у східній і північній Європі.

Таке збільшення витрат на оборону, як зазначається в документі, в тому числі дозволить витрачати 20% оборонного бюджету на обновлення військової техніки як того вимагають домовленості в рамках НАТО.

Також передбачається створити нову експедиційну бригаду чисельністю 4 тисячі осіб, яка матиме танки, протитанкові засоби, додаткову артилерію і системи ППО. Збільшення витрат на оборону дозволить переозброїти фрегати військово-морських сил Данії ракетами SM-2 і SM-6, які дадуть можливість протидіяти як літакам так більшості типів ракет противника.

Окрім того данські фрегати мають обладнати сонарами і системами протидії торпедам, а також модернізувати палубні гелікоптери – це все спрямовано на посилення систем протичовнової боротьби надводних кораблів. Окремо через п’ять років Данія повинна мати можливість мобілізувати до 20 тисяч солдат збройних сил і національної гвардії, а також 4 тисячі резервів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: