Деканоїдзе готує пакет «жорстких» змін до закону про Нацполіцію

Деканоїдзе готує пакет «жорстких» змін до закону про Нацполіцію

У Нацполіції ініціюють жорсткі зміни до законодавства

Голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе під час брифінгу, який відбувся 27 вересня, заявила про ініціативу внесення змін до закону про Нацполіцію. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції України.

«Якщо ми не зробимо жорсткішим законодавство проти хуліганів і тітушок, ми не зможемо змінити ситуацію на краще. Зміни до законодавства будуть серйозними. Я ініціюватиму збільшення терміну затримання за хуліганство. Я вимагатиму законодавчо закріпити заборону виходу з автомобіля», – зазначила Хатія Деканоїдзе, висловивши сподівання на підтримку Верховної Ради України.

За словами Деканоїдзе, закон має передбачати заборону водієві залишати автомобіль під час спілкування з поліцейськими, збільшення строку затримання за правопорушення і покарання за словесну образу поліцейського.

Деканоїдзе також наголосила на необхідності законодавчо закріпити поняття «презумпція правоти поліцейського», передбачене цілою низкою чинників. До них, зокрема, належать такі, як небажання підкорятися поліції при зупинці для перевірки документів, перешкоджання роботі правоохоронців під час масових заходів, а також словесні образи на адресу поліцейських та їх провокування.

Нагадаємо, 25 вересня в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і вистрелив у правоохоронців. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко.

Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо».

Нападник перед утечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній з лікарень Дніпра.

Як повідомили в обласній поліції, Олександр Пугачов проходить за трьома статтями – умисне вбивство, зазіхання на життя працівника правоохоронного органу і викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї.

Поліція вже допитала 37 свідків у цій справі. Процедуру впізнання зловмисника пройшли три свідки, які були на місці пригоди і впізнали підозрюваного по фото. Призначено ще 23 експертизи, зокрема експертизу ДНК, ще одну дактилоскопічну тощо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: