Деканоїдзе розповіла, хто радів з її звільнення з Нацполіції

Деканоїдзе розповіла, хто радів з її звільнення з Нацполіції

Екс-глава поліції Хатія Деканоїдзе в інтерв'ю «Главкому розповіла, що найперші серед тих, хто святкує її звільнення – люди «системи», які вважали, що поліція працює на них.

«Думаю, таких багато. Ті, хто не хотів змін, хто залишив наші ряди після атестації… Ті, хто поновлювався на посадах через суди, а ми їм не давали повернутися. Ті, хто вважав, що Національна поліція – це просто назва. Я завжди боролася за те, щоб Нацполіція була незалежним органом виконавчої влади, і була прибічницею аполітичної поліції, що дуже важливо для нашої країни. Традиція втягувати поліцію у політичні хитросплетіння, на жаль, залишається і далеко не всі люди у владі розуміють, що так робити не можна», - розповіла Деканоїдзе.

За її словами, найперші серед тих, хто святкує її звільнення – люди «системи», які вважали, що поліція працює на них, були впевненими, що поліція не може мати людське обличчя.

«Натомість, наша команда протягом цього року билася за головну мету - поліція має працювати саме на людей», - зазначила Деканоїдзе.

За її словами, день її відставки точно святкувала людина, яку їй не вдалося звільнити – радник міністра Ілля Ківа.

«Думаю, Ківа відкрив шампанське», - підкреслила екс-глава Нацполіції.

Нагадаємо, екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе написав, що після звільнення грузинської команди з Одеської області, зголоднілі за півтора року «елітні» одеські митники відкрили шампанське.

Як повідомлялось, 14 листопада стало відомо, що Деканоїдзе подала у відставку. У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що рапорт про відставку Деканоїдзе подала ще 11 листопада. За його словами, «це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції».

16 листопада, Кабінет міністрів України звільнив Деканоїдзе та затвердив на посаді в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Відставка Хатії Деканоїдзе: головні факти»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: