Денісова назвала маніпуляцією дані російських тюремників про здоров’я Гафарова

Денісова назвала маніпуляцією дані російських тюремників про здоров’я Гафарова
Людмила Денісова

Денісова вказала, що Гафарову «було двічі проведено медосвідування, однак результати були сфальшовані»

Інформація російських тюремників про стан здоров’я фігуранта другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Джеміля Гафарова і надання йому медичної допомоги є черговою маніпуляцією.

Про це повідомила у фейсбуці Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Акцентую увагу міжнародної спільноти на чергову маніпуляцію та викривлення фактів щодо стану здоров’я наших громадян, які незаконно утримуються у місцях несвободи на території РФ та тимчасово окупованого Криму, – повідомила Денісова.

Денісова з посиланням на адвоката вказала, що Гафарову «було двічі проведено медосвідування, однак результати були сфальшовані».

«Є медичні документи, що свідчать – до затримання окупаційною владою наш співгромадянин мав III групу інвалідності, хронічне захворювання нирок, а також ішемічну хворобу серця. Відповідно до статті 110 КПК РФ, ці захворювання забороняють тримати його під вартою», – додала Денісова.

Раніше сторона захисту повідомляла, що фігурант «справи Хізб ут-Тахрір» Джеміль Гафаров з 25 жовтня не отримує необхідних медикаментів в СІЗО Сімферополя.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова 11 листопада повідомляла про погіршення стану здоров’я українських політв’язнів з анексованого Криму, серед яких згадувала і про Джеміля Гафарова.

Джеміль Гафаров має третю групу інвалідності, хронічне захворювання нирок і проблеми з серцем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: