Депутат Бундестагу звільнив помічника, який фігурує в нападі на спілку угорців в Ужгороді

Депутат Бундестагу звільнив помічника, який фігурує в нападі на спілку угорців в Ужгороді

За даними ЗМІ, розслідування стосовно Оксенрайтера - за підозрою в підбурюванні до підпалу з обтяжуючими обставинами - вже порушила прокуратура Берліна

Водночас Маркус Фронмайер підкреслив, що звільнення зовсім не означає доказу винуватості Оксенрайтера в підпалі

Депутат німецького бундестагу від правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» Маркус Фронмайер звільнив журналіста Мануеля Оксенрайтера з посади свого референта з питань розвитку та економічного співробітництва.

Інформацію про звільнення Фронмайер підтвердив в бесіді з газетою Die Zeit у четвер, 17 січня.

За словами парламентаря, Оксенрайтер сам запропонував йому розірвати трудовий договір, щоб уникнути шкоди для іміджу депутата через «негативне висвітлення в ЗМІ» історії, пов'язаної з можливою причетністю помічника до підпалу угорського культурного центру в місті Ужгороді.

Одночасно Фронмайер підкреслив, що це звільнення зовсім не означає доказу винуватості Оксенрайтера в підпалі в Ужгороді.

Тим часом, за даними інтернет-порталу Zeit Online, розслідування відносно Оксенрайтера - за підозрою в підбурюванні до підпалу з обтяжуючими обставинами - вже порушила прокуратура Берліна. Оксенрайтер свою причетність до підпалу в закарпатському місті категорично заперечує і всі звинувачення на свою адресу називає «вигадкою».

Раніше повідомлялося, що громадянин Польщі, якого звинувачують у причетності до підпалу будинку спілки угорців в Ужгороді, заявив у Краківському суді, що отримав вказівки щодо нападу від німецького журналіста, який працював консультантом депутата німецького парламенту від ультраправої «Альтернативи для Німеччини».

Нагадаємо, Мазовецький відділ Національної прокуратури Польщі передав до суду матеріали справи стосовно трьох поляків, які на початку лютого 2018 року організували підпал будинку спілки угорців в Ужгороді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: