Депутат Київради Балицька пов’язала обшук у себе вдома з боротьбою проти забудови Сінного ринку

Депутат Київради Балицька пов’язала обшук у себе вдома з боротьбою проти забудови Сінного ринку
Ольга Балицька

Справа, у зв’язку з якою відбувався обшук, до мене за вуха притягнута, - заявила Балицька

Депутат Київради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Ольга Балицька допускає, що на неї намагаються натиснути у зв’язку із боротьбою проти забудови Сінного ринку. Про це вона сказала в інтерв’ю «Главкому», коментуючи обшук у її будинку, проведений у п’ятницю, 23 червня, представниками прокуратури.

«Однозначно так», - заявила Балицька на запитання, чи пов’язує вона обшук із її боротьбою проти незаконних забудов.

«Справа, у зв’язку з якою відбувався обшук, до мене за вуха притягнута. Я не була попереджена ані про суди, ані про цей обшук, ні про що. Я випадково дізналася, що є ухвала про обшук мого будинку в рамках провадження проти якось чиновника Вишгородської адміністрації, який років десять тому щось робив із землею по всьому Вишгородському району. У мене там є земельна ділянка з будинком, але я вже четвертий власник цієї ділянки. І дуже дивно, що є якесь провадження проти якогось чиновника, а серед усіх ділянок Вишгородського району приходять і обшукують саме мою», - сказала депутат.

Вона розповіла, що у базі судових рішень ця ухвала про обшук вже третя щодо цієї ділянки. «Ухвалу про обшук підписав суддя Обухівського райсуду Київської області Максим Володимирович Кравченко. До того два його колеги з Вишгороду категорично в цьому відмовили. У відмовах зазначалося, що даний обшук не те, що не має підстав, а буде протизаконним і порушенням права особи на недоторканність житла. Та й, взагалі, яка логіка: піти в Обухівський суд за дозволом на обшук, за заявою обухівського прокурора отримати його в Обухівському суді, хоча ділянка і будинок розташовані у Вишгородському районі», - зазначила Балицька.

Вона переконана, що це однозначно пов’язано із її депутатською діяльністю. «І у мене виникають підозри, що це пов’язано із одним з об’єктів, яким я зараз активно займаюся, - із Сінним ринком», - додала депутат.

Як повідомлялося, сьогодні до будинку Балицької у Вишгородському районі завітали представники прокуратури з обшуком. Депутат, юрист та активістка не була попереджена про обшук, не знала про існування справи (що стосується, взагалі, іншої людини), у зв’язку із якою він проводився, і навіть не була в цей час у Києві. Тому вона направила туди колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська, що мав представляти її інтереси. Як повідомив останній, до будинку Балицької прийшли чотири особи - прокурор, слідчий Нацполіції та два технічні працівники держземкадастру. «Це був формально огляд, але він проводиться за правилами обшуку. Оглядали ділянки, які належать родині пані Ольги, оглядали, на нашу думку, незаконно, під штучним приводом. Приїхали зайшли на приватну територію, пофотографували приватну територію, приватний будинок, адвоката до огляду не допустили, не вписали в протокол, копію протоколу не надали», - розповів він. 

Нагадаємо також, що скандал із забудовою Сінного ринку почався в 2015 році, коли його руїни зрівняли з землею. Звести тут мають підземний паркінг, житлові та офісні споруди до 22 поверхів. Проект будівництва обурює жителів прилеглих будинків та громадських активістів, оскільки навколо цієї території розташовано дев’ять пам’яток місцевого значення та 28 об’єктів культурної спадщини. На окремих із цих будівель після початку будівництва вже з’явилися тріщини. Вражає і щільність забудови: планується збудувати комплекс, площею 114 тис. м².

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: