Депутат Київради пояснила, чому «будинок-монстр» на Подолі не може бути введений в експлуатацію

Депутат Київради пояснила, чому  «будинок-монстр» на Подолі  не може бути введений в експлуатацію
Ольга Балицька
Фото Голос Столиці

«Будинок-монстр» на Подолі нині не має договору оренди

Насправді, «будинок-монстр» на Подолі давно вже мав бути введений в експлуатацію. Але буквально за тиждень до того, як там мав закінчитися договір оренди землі, депутати Київради втрутилися у ситуацію, розповіла в інтерв’ю «Главкому» депутат Київради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Ольга Балицька. 

«Є хибна думка, що оренда землі - це, фактично, навічно. Але це не зовсім так. Правило Земельного кодексу таке: якщо договір оренди завершився, і протягом місяця орендодавець, тобто Київрада, не повідомила орендарю, що ми його не поновлюємо, він поновлюється автоматично на другий термін (що, до речі, відбувається постійно)», - зазначила вона.

За словами Балицької, активні орендарі йдуть до суду, підтверджують свої права оренди й далі їх використовують. «Та ж ситуація могла статися і з «будинком-монстром» на Подолі. Але ми вчасно помітили. І нам таки вдалося провести перше рішення Київради про непоновлення договору оренди. Отже, цей будинок немає зараз договору оренди. А без нього, без прав на землю він не може бути введений в експлуатацію», - пояснила депутат.

Детальніше читайте в інтерв’ю Ольги Балицької «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: