Державний адвокат Януковича їде до Ростова на зустріч з клієнтом

Державний адвокат Януковича їде до Ростова на зустріч з клієнтом

Адвокат Януковича Максим Герасько

Фото: Ліга

Герасько надав суду копії електронних квитків до Мінська, а звідти - до Москви

Засідання Оболонського районного суду Києва у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича перенесено на ранок 11 жовтня у зв'язку з наміром його адвоката Максима Герасько зустрітися з підзахисним в Ростові. Про це стало відомо в ході засідання 5 жовтня.

Копії електронних авіаквитків з Києва до Мінська, а звідти в Москву Герасько передав суду. Рейси заплановані на сьогодні.

Суддя Владислав Дев'ятко в ході засідання повідомив, що Герасько також надав суду лист адвокатського об'єднання Aver Lex, в якому йдеться про ризики проведення телефонних переговорів з Януковичем. Для цього адвокат відправився на особисту зустріч за місцем його фактичного проживання у російському Ростові.

Адвокат Януковича просив перенести засідання на 19 жовтня, проте суд визнав за необхідне оголосити перерву до 11 жовтня. Засідання розпочнеться о 10 годині.

Нагадаємо, Максим Герасько вперше взяв участь в засіданні суду 6 вересня. Він одразу ж заявив про недостатній строк, встановлений судом, на ознайомлення з матеріалами справи. За його словами, на це необхідно мінімум три місяці. До цього захищав Януковича Віталій Мешечек, який пізніше взяв самовідвід. Обидва адвоката надані державою, оскільки колишній захист Януковича також відмовився від участі в судовому процесі.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 («Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України») і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 («Пособництво у веденні агресивної війни») КК України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: