Держбюро розслідувань відкрило 60 кримінальних справ

Держбюро розслідувань відкрило 60 кримінальних справ
За словами директора ДБР, поки в цих кримінальних провадженнях проводяться слідчі дії, про підозру ще нікому не повідомлялося

Більшість цих кримінальних справ стосується отримання неправомірної вигоди співробітниками правоохоронних органів

Слідчі Державного бюро розслідувань вже відкрили понад 60 кримінальних справ. Про це повідомив директор відомства Роман Труба на прес-конференції.

«На сьогодні вже зареєстровано понад 60 кримінальних справ по всій території України», - сказав Труба.

Директор ДБР уточнив, що більшість цих кримінальних справ стосуються отримання неправомірної вигоди співробітниками правоохоронних органів. «Таких справ абсолютна більшість», - зазначив Труба.

Крім того, за словами Труби, слідчі порушили кримінальні справи за фактом вчинення військових злочинів, а також порушено кримінальні справи стосовно держслужбовців.

За словами директора ДБР, поки в цих кримінальних провадженнях проводяться слідчі дії, про підозру ще нікому не повідомлялося. Однак, за прогнозом Труби, слідчі направлять перші звинувачувальні акти в суд вже в лютому-березні поточного року.

Труба також розповів, що на минулому тижні в ДБР спрямовано понад 300 кримінальних справ за фактом скоєння військових злочинів, зареєстрованих іншим правоохоронним органом. З цього приводу Труба висловив обурення, оскільки, як він вважає, ДБР має почати роботу з чистого аркуша.

Нагадаємо, Труба оголосив про початок роботи Держбюро розслідувань 16 серпня. Пізніше стало відомо, що в повному обсязі робота ДБР буде запущена в листопаді.

Як повідомлялося, потенційні клієнти ДБР вже не сидять склавши руки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: