Держдеп США приховав заяву, підготовану до четвертої річниці трагедії МН17 – ЗМІ

Держдеп США приховав заяву, підготовану до четвертої річниці трагедії МН17 – ЗМІ

За інформацією Foreign Policy, у підготованій заяві була різко розкритикована Росія

Державний департамент США готував критичну заяву щодо Росії до четвертої річниці катастрофи літака рейсу MH17, яка була наступного дня після зустрічі Дональда Трампа з Володимиром Путіним у Гельсінкі, однак в результаті не опублікував її.

Про це повідомляє Foreign Policy.

«Чиновники підготували проект заяви, яка різко критикувала Росію за її передбачувану роль у нападі. Але з причин, які Держдепартамент не пояснив, він не опублікував її», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, попередні три роки Держдеп США оприлюднював заяви щодо MH17, однак цього року не зробив це, хоча вона була підготовлена. Річниця була 17 липня, на наступний день після зустрічі Трампа з Путіним у Гельсінкі.

Проект заяви Держдепартаменту, за даними видання, був готовий ще в понеділок, 16 липня, але його скасували останньої хвилини. Офіційним особам сказали «відступити», оскільки державний секретар Майк Помпео «не схвалив заяву». Можливо, мається на увазі тональність документу.

Видання пише, що заяву знайшли у кешованій версії на сайті посольства США в Москві. Вона якийсь час пробула там, однак потім її видалили.

«Через чотири роки після падіння МН17 світ все ще чекає, поки Росія визнає свою роль... Настав час для Росії припинити свою грубу кампанію з дезінформації та повністю підтримувати наступний етап розслідування... і кримінальне переслідування тих, хто відповідає за знищення рейсу MH17», - йшлося у проекті заяви.

Представник Держдепартаменту США заявив, що він не буде коментувати нібито витік документів. «Позиція Сполучених Штатів щодо катастрофи MH17 не змінилася», - водночас додав він.

Міністри закордонних справ «Великої сімки», у тому числі державний секретар США, у неділю випустили заяву до річниці MH17, в якій критикували Росію. Міністерства закордонних справ Канади та Британії оперативно опублікували її на своїх сайтах. Але Держдепартамент зробив це лише в середу, після того, як про документ спитали журналісти видання.

Нагадаємо, у заяві МЗС України до четвертих роковин збиття літака рейсу МН17 говориться, що в Україні підтримують рішення Нідерландів та Австралії у їхній ініціативі притягнути Російську Федерацію до відповідальності за її участь в збитті літака рейсу МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: